Gyulakeszi, Csigó Malom

Kortárs képzőművészet komolyzene
Gyulakeszi, Kossuth utca 109.

Mi az, hogy Csigó Malom?

A Csigó Malom a Tapolcai-medence művészet iránt érdeklődő közönségének és művészközösségeinek egyik legfontosabb találkozó helye. A szalonok kultúrája: a képzőművészet, az antikvitás iránti rajongás, a műgyűjtés szakmai fórumai és a komolyzene iránti elköteleződés olyan ismérvei a hely szellemének, amik a művészetek értékét méltó módon jelölik ki a térség lokálpatriotizmusában.  

A Malom Kultháló bázisként egy több elemében interaktív összművészeti programsorozatot és kreatív folyamatot hirdet meg, amelynek elemei kapcsolódnak egymáshoz, építenek a hely addigi hagyományaira, de új megközelítési módokat is keresnek az alkotó-befogadó kapcsolatában. 

Fókuszpontok

Hangszer – komolyzene és összművészet

A komolyzene rejtettebb tartományainak megnyitása és hozzáférhetőbbé tétele érdekében a színvonalas koncert kínálat mellett a Malom egy hangszerkiállítást, hangszerbemutatókat, workshopokat, zenei kvízjátékokat és előadásokat is tartalmazó eseménysorozattal fordul a közönséghez. A szakmai eseményeket követően a szalonban kötetlen baráti beszélgetésekre, a művészekkel történő közvetlen megismerkedésre is sor kerül, ahol többek között olyan alkotókkal találkozhatunk, mint Csermák Éva hegedűművész, a Jávorka-fivérek, a Görög-testvérpár vagy éppen Balázs János zongoraművész. Mindeközben a Leskowsky Hangszergyűjtemény kiállítását is megtekinthetik, vagy éppen Vörösváry Ákos műtárgy-gyűjteményének egyes darabjaival találkozhatnak az érdeklődők.

Nyitott Műtermek – képzőművészet közelről

A Balaton-felvidék inspiráló helyszín számos nagyszerű képzőművész számára. A neves művész házaspár – Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrászművész – évtizedek óta a Malom körül csoportosuló alkotóközösség oszlopos tagja. A NYITOTT MŰTERMEK sorozat keretében nem csak az ő műhelymunkájuk titkaival ismerkedhetünk meg mélyebben, de invitálásukra barátaik műtermei is megnyílnak, és a Tapolcai-medence képzőművészei egy szokatlan közelségből, munka közben engednek bepillantást a művészet kulisszái mögé.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!