Bakonybél, Monostor

Kortárs képzőművészet komolyzene
Bakonybél, Szent Gellért tér 1.

Komolyzenei menedékek

A komolyzene a Kultháló bázisokon az elmélyülés, az együtt tanulás és a szavakon túli megértés lehetőségeit kutatja. Zeneszerető kisközöségek olykor világhírű kórusokat, hangszereseket és énekeseket látnak vendégül. Meghallhatjuk, mi történik, ha a szokásosnál figyelmesebben időznek egymással, és a valódi befogadást elősegítő kurzusokkal is megszólítják a közönséget.  

Szent Mauríciusz Monostor

A Szent Mauríciusz Monostor minden bizonnyal a legpatinásabb, komoly múltra visszatekintő helyszín és közösség, ami művészeti programjaival 2023-ban megtisztelő módon Kultháló bázisként is várja a finomabb zenei világok iránt nyitott közönséget. A komolyzenei tradíciók teremtése és ápolása, illetve (a kifejezés legnemesebb értemében vett) nevelés, a műveltség közvetítése a bencés szerzetesi közösség több évszázados elkötelezettségei közé tartozik. 

Vallis musicalis - Személyes komolyzene a Bakony szívében

A „komolyzene közelről” célja a programban a helyi kulturális, spirituális sajátosságok és ezt a szellemiséget kutató látogatók találkozására épül, és e találkozások lényegét a művészet önmagán túlmutató üzeneteiben és közösségformáló erejében véli felfedezni. A helyi Szent Mauríciusz kórus az egyházi zene és a régi zene világhírű művelőit és előadóit hívta meg a bázis bevataó, tanító és a zene mélyebb megértését is lehetségessé tevő szakmai programjába.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!