Kisbirtok, Zánka

Kortárs képzőművészet komolyzene
Zánka, Rákóczi út 15.

Kisbirtok – nagy élményekkel!

Egy multifunkcionális közösségi tér, régi és a modern bútorok, olajos hordókból kialakított kézmosók, régi spalettákból készült benső ajtók: a zánkai Kisbirtok Kultbázis méltán válhat a művészetek iránt érdeklődő közönség második otthonává. KultHáló bázisként egy street art művészeket és zenészeket a falu lakóinak történeteivel összekapcsoló projektjükbe jeles vendégeket várnak: Jakócs Dorottya, Németh Zoltán MNU, Gyulai Attila, Void Gergely, Mentha, FatHeat street art művészek olyan zenészekkel találkoznak majd mint Dj Qcee (Random Trip), Havas Miklós (az Irie Maffia egyik alapítója) Eckü (a Hősök egyik alapítója) Sabina (New Level Empire korábbi tagja) Monostory Barnabás (Kolalabell zenekar), Cséry Zoltán+Pákay Petra (Patché).

 

Színes falu, színes ház című összművészeti projektjükben a különböző világokból érkező alkotók és a helyi hagyományok együtt teremtenek közösséget. Hogy mi születik az improvizatív zene, a street art és helyi történetmesélők találkozásából, az nem csak az ünnepélyes falátadások során derül ki, de az oda vezető utak, a zenei és képi inspirációk, nyitott próbák és kerekasztalbeszélgetések során válik átélhetővé.

 

Falra szánt történetek // Egy asztalnál

A Színes falu, színes ház című projekt olyan felületeket keresett Zánkán, amiket új ruhába öltöztethet kortárs művészek segítségével. A nyár folyamán a kiválasztott falak tulajdonosai, a házak lakói történeteket mesélnek a street art művészeinek. A személyes történetek, motívumok és érintettségek kerülnek a falakra. Az ünnepélyes átadások után szakértők közreműködésével a művek vonatkozásában közös gondolkodásra hívják az érdeklődőket. Mit keres a street art művészet egy Káli-medencei faluban? És hogy fest egy vöröskő falon? Egyáltalán: mitől street az art és mitől lesz egy művészeti alkotás lokális, helyi, maradandó és elfogadott? És hogy alakul ki a végeredmény, mely a művész és a helyszín kollaborációja? Hova fejlődik a falukép a régióban és miben változott ez az elmúlt évtizedekben?

Díszkíséret//Pajta-próbák

A leleplezésekhez meghívott ismert underground és mainstream zenészek improvizatív koncertet adnak. Nemcsak az átadásokat, az alkotás folyamatát is kísérik a zenészek, és inspirálják a művészt a találkozások során, olykor pedig a helyi zeneszerető kisközösségeket bevonva vagy éppen nyílt próbákkal is készülnek a koncertekre. A szeptemberi nagy bemutatón egyben lehet majd végigjárni az újjászületett falakat, és végül egy különleges közös koncerten, örömzenélésen találkoznak a projekt résztvevői és a helyiek.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!