Gyulakeszi, Csigó Malom

Kortárs képzőművészet komolyzene
Gyulakeszi, Kossuth utca 109.

Komolyzenei menedékek

A komolyzene a Kultháló bázisokon az elmélyülés, az együtt tanulás és a szavakon túli megértés lehetőségeit kutatja. Zeneszerető kisközöségek olykor világhírű kórusokat, hangszereseket és énekeseket látnak vendégül. Meghallhatjuk, mi történik, ha a szokásosnál figyelmesebben időznek egymással, és a valódi befogadást elősegítő kurzusokkal is megszólítják a közönséget.  

Csigó Malom

A Csigó Malom a Tapolcai-medence művészet iránt érdeklődő közönségének és művészközösségeinek egyik legfontosabb találkozó helye. A szalonok kultúrája: a képzőművészet, az antikvitás iránti rajongás, a műgyűjtés szakmai fórumai és a komolyzene iránti elköteleződés olyan ismérvei a hely szellemének, amik a művészetek értékét méltó módon jelölik ki a térség lokálpatriotizmusában.  

Komolyzenei határterületek és kölcsönhatások

A Malom Kultháló bázisként komolyzeni fókusszal a zene határterületeit és kölcsönhatásait kutatja, és új megközelítési módokat is keres az alkotó-befogadó kapcsolatában. A komolyzene rejtettebb tartományainak megnyitása és hozzáférhetőbbé tétele érdekében a színvonalas koncert-kínálat mellett a bázis beavató előadásokat, kerekasztalbeszélgetések és közös zenehallgatásokat is tartalmazó eseménysorozattal fordul a közönséghez.

Nyitott Műtermek – nemzetközi kitekintéssel

A Balaton-felvidék inspiráló helyszín számos nagyszerű képzőművész számára. A neves művész házaspár – Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrászművész – évtizedek óta a Malom körül csoportosuló alkotóközösség oszlopos tagja. A NYITOTT MŰTERMEK sorozat keretében nem csak az ő műhelymunkájuk titkaival ismerkedhetünk meg mélyebben, de invitálásukra barátaik műtermei is megnyílnak, és a Tapolcai-medence képzőművészei egy szokatlan közelségből, munka közben engednek bepillantást a művészet kulisszái mögé. A 2023-as év különlegessége, hogy az észak-olaszországi Villa Biener Arte contemporanea galéria és nemzetközi művésztelep alkotóival találkozhatunk egy közös kiállításon, illetve egy csereprogram is elmélyíti a kapcsolatot a két alkotóközösség között.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!